keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Thoughts about traveling and life


Kuva.

Ajatuksiani liittyen matkustamiseen ja matkustamiseen elämäntyylinä. Ihminen tarvitsee myös kohteita joissa ei ole luonto tuhottu ihmisen toimesta. Olen samaa mieltä, täytyy myös nähdä ja kokea luontokohteita. Voi matkustaa vaikkapa arkkitehtuurin ja kaupunkikulttuurin perässä, mutta silloin jää täysin kaikki luonnonihmeet näkemättä. Luontokohteita näkemällä voi nähdä myös niin paljon, esim. vuoret, tulivuoret, Amazonin, viidakot, sademetsät, muut metsät, vesiputoukset, revontulet, kalkkikivikalliot ja luolat merellä, koralliriutat, Alpit, vuonot, nummet, trooppiset kukat, säihkyvät laavakivirannat, kanjonit, järvet, joet, kirsikankukkalaaksot, trooppiset puutarhat, lumivuoret, jäävuoret, meret, aavikot, Toscanan auringonkukkapellot, dyynit, saaret. Jo omalta takapihaltakin voi myös löytyä kesällä vaikka mitä hienoa! luontokohteet eivät aina ole niin kaukana. Esimerkiksi jollekin joka asuu aavikoiden keskellä niin metsät voivat olla harvinaisuus ja sama myös toistepäin.

It's good to see destinations full of nature and not just only city destinations I think. Ofcouse city destinations are also great but I recommend to see even more. It's great to see example mountains, volcanoes, jungles, rainforests, lakes, snowy mountains, forests, oceans, rivers, Amazon, Northern Lights, Alps, Fjords, cherry blossom valleys, waterfalls, moorlands, lava stone beaches, coral reefs, dunes, Tuscany's sunflower fields, tropical flowers and tropical gardens, canyons, icebergs, deserts and islands. And it's also possible to find nature destination from your backyard if there is example garden, park, forest or something


Kuva.
Mielikuvitus on rajoitukseton, voit keksiä vaikkapa upean ja harvinaisen matkan ja se voi olla lähes minkälainen vaan! Voit toteuttaa makean road trip reissun täynnä mielenkiintoisia kohteita, huikean maailmanympärimatkan monellakin eri tavalla, Euroopan kiertomatkan maitse, junilla, lentäen tai jokien kautta, ikimuistoisen risteilyn, vuoristokiipeilymatkan, sukellusmatkan, aavikkosafarin, yöpymisen viidakossa, eläintenauttamismatkan, yöpymisen savannilla, tulivuoriretken, jopa avaruusmatkan. Lähes mikä tahansa on mahdollista kun reissuja suunnittelee, jos etsit inspiraatiota erikoisempiin reissuihin niin katso kilroy.

Good words and it's true. It's possible to get ideas for many kind of traveling. Something amazing and rare is also possible. Example wonderful road trips, traveling around the world, diving travel, unforgettable cruise, safari travel, staying night at the jungle, travel trip to see active volcano, travel around the Europe by flying or by train or by River cruise and even space travel is possible nowadays and charity work travel abroad. Check Kilroy if you want to find some extraordinary travel trip inspiration!


Toisinaan ei ole mitään toista kertaa, toista mahdollisuutta, eikä uutta yritystä. Joskus asiat menee niin että nyt tai ei koskaan ja silloin täytyy valita ja tehdä päätös. Kaikkien ihmisten ei tarvitse elää täysin samanlailla, ei tarvitse olla vain yhdellä tietyllä alalla, jos ei halua. Kaikkien ihmisten ei myöskään tarvitse hommata suurperhettä, jos ei itsestä siltä tunnu ja jos ei halua. Nykyään on naisilla vapaus valita ja jokainen valitkoon sen mukaan mikä parhaalta vaihtoehdolta itsestä tuntuu. Jos valitset toisin sekin on hienoa ja hyvä ratkaisu, mutta ei voi sanoa että kaikkien olisi pakko tehdä samoin. Sen sijaan on hienoa että jokainen voi valita. Ei ole yhtä ja ainoaa tapaa elää, mutta on mahdollisuus valita ja toisten valintoja voi myös yrittää arvostaa eikä vain halveksua. Suurin osa tämän ymmärtääkin mutta eivät kaikki arvosta toisten valintoja. Kaikilla sitäkään mahdollisuutta ei ole että valitsisi mitä tekee, esimerkiksi Saudi-Arabiassa nainen ei välttämättä saa aidosti valita yhtään mitään. On kulttuureita joissa on vielä matkaa siihen että nainen saisi valita mitä elämässään tekee ja mitä ei tee. Silloin elämä on todella rajoitettua. Kirjoitin tästä aiheesta myös siksi kun olen kuullut kritisointia ja sanon että it's my life.
Kuva.


Teen asioita joiden tekemättömyyttä ei tarvitse katua myöhemmin, sillä eniten katuisin sitä jos olisin aina vain kotona koskaan lähtemättä mihinkään reissuille. Minulle on ihan sama jos minua ei muisteta jonakin huippukoulutettuna uratykkinä tai suurperheen äitinä,  koska minä haluan olla matkailija ja sitä haluan eniten nyt. Jos saa mahdollisuuden, sitä voi myöhemmin katua jos ei lähde ja tartu tilaisuuteen. Jos häviäisin vaikka kaikki rahani matkusteluun niin en katuisi sitäkään, koska vain silloin tietäisin että raha on mennyt siihen johon halusinkin ja olen nähnyt maita, jokia ja meriä pysähtymättä paikoilleen. Sitä paitsi rahaa saa aina lisää jos on valmis tekemään sen eteen jotain, sen sijaan matkakokemuksia ei saa jos ei koskaan lähde ja jos ei lähde ei tiedä mistä kaikesta jää paitsi ja sen miettiminen ei ole mukavaa. Aina ei edes saa toista tilaisuutta lähteä. Haluaisin toteuttaa jonkun huikean matkan useaan eri maahan Euroopan ulkopuolelle. Mutta nykyhetkeen liittyen haluan edelleen toteuttaa lisää näitä ympäristöstävällisiä ekomatkoja ja toivon mukaan myös saada niistä paljon inspiraatiota muillekin. Jotain sellaista pysyvää että ahaa noinkin voi matkustaa! Kaukaiset maat eivät ole niin kaukaisia kuin miltä voi tuntua, koko maailma on lähempänä kuin luulisi. Jos haaveilet aina lähdöstä kun näet lentokoneen niin silloin sinun pitäisi olla jo lähdössä, eikä vain haaveilemassa ja katsomassa sitä konetta ja miettimässä mitä jos joskus se joskus on nyt eikä joskus. 



 This is very true. Sometime things goes like that you have to decide now or never. Then you should make the best decision you could ever make. If I think now about traveling and life I don't regret traveling. Now I think I could also chose another thing such as spending whole life in the same place with ordinary life but I chose another thing and I still don't regret nothing. Even if I would lose all money because of traveling I would not regret anything because I know it's possible to work and get more money but it's not always possible to travel and get memories. I know there is multiple opportunities and everybody doesn't have to make some great career your friends or parents wish for if you don't want it and nobody doesn't have to start to make a big family if you don't feel like that you can choose your lifestyle. It's beautiful to do these things also but it's not something necessary because you can choose something. You can choose all or nothing or something between the choice is yours. Mostly people will understand this but somehow not all not everybody I felt it in my life. Women's life in Europe is not anymore limited as long time ago but there is still many countries where women's life is still limited and they don't have the right to choose how they live and what they do. For being honest I really don't have a big family or a lot of friends waiting for me so I can continue traveling without so much to miss around. I will do the things I don't have to regret later and as far as I know I would regret a lot of (and perhaps all the time) if I was always staying at the same house without never going nowhere without traveling around I would regret it I know it surely. I don't want to regret so I chose my lifestyle. It's the same for me if somebody don't remember me as some career person or something like that but I just want to be traveler and it is what I mostly want right now. But speaking about this moment I still want to continue ecological traveling and I want to tell about ecological travel tip inspiration for you all and I want to go far away also visit other side of the world.  


 If you always dream of traveling when you see an airplane then you should really go traveling and not only dream. Now or never but now is Right now.



Kuva.

Matkustaminen on elämistä, siinä missä kaikki muukin. Matkustaminen ei ole vain sitä että ihminen makaa altaalla tai rannalla koko ajan, tai ehkä jollekin toiselle voi olla. Matkustelu ei ole parempaa elämää kuin toisenlainen elämäntapa, mutta itse voi vaikuttaa miten asioihin suhtautuu. Elämäntyylejä ei kannata verrata keskenään, koska jokainen saa valita eikä ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa elää. Olen listannut myös matkustamisen varjopuolia lue ne täältä. Matkustelu ei aina ole mitenkään helppoa. Matkustelu voi olla myös todella rankkaa ja ärsyttävää, eikä yksistään luksusta kuten ihmisillä (etenkin ihmisillä jotka eivät koskaan matkusta tai pidä matkustamisesta) tuppaavat ajatella. Se on täysin eri asia jos reissaa pitkään omatoimireissuilla, kuin se että menee vain viikoksi jollekin uima-allas lomalle etelään All inclusive -palveluiden kera viettämään ns. täydellistä palveltua lomaa. Joillekin matkustelu voi olla ainoa vaihtoehto, joillekin toisille taas elämän kutsumus. Ei se ole väärin jos ei elä kuten ne jotka noudattavat kaavoja ja ovat kaavoihin kangistuneita noudattaen orjallisesti kaikkia näin tule elää -listoja. Joku voisi sanoa että matkailijat ovat itsepäisiä, mutta itsepäisyys tarkoittaa vahvaa persoonaa ja on aina hyvä olla vahva ihminen. Kaiken lisäksi matkustelusta tulee aidosti pitää että sitä jaksaa kaikkien tarvikkeiden mukana roudaamiset, odottamiset, jonottelut, kulttuurierot, matkaväsymys sun muut. Matkustelua on monenlaista, esimerkiksi venepakolaiset matkustavat koska heidän on pakko ja turistit matkustavat nähdäkseen uutta. Matkustajia kumminkin yhdistää se että paljon matkusteleva ihminen on usein avoinmielinen ja kaikkeen sopeutuva koska on nähnyt ja kokenut paljon. Supersosiaalinen ei välttämättä tarvitse olla mutta muut hyväksyvä ja avoinmielinen kylläkin. Matkustaessa voi eteen tulla monenlaisia tilanteita ja ne pitää osata hoitaa kunnialla. Matkustelu ympäriinsä on enimmäkseen pakkaamista ja aikataulujen katsomista ja tarkistamista. Vasta sen jälkeen tulee kaikki se muu jos jää aikaa ja aina ei jää aikaa esimerkiksi siihen altaalla oleiluun tai joka nähtävyyden kiertämiseen. 



 To travel is to live. Traveling is not only about that the person stays at the pool or beach all day long everyday, or perhaps somebody else does that but it's not the only thing to do. I wrote also about few negative things while traveling. Traveling is not always easy or nice example if you got heavy bags it's like sport then. Sometime I even think it could be much more easier to live Ordinary life without any heavy bags and without stress of traveling but traveling is a Choice. Traveling is not always only some huge Luxury thing because it's not that easy if traveler is abroad it's different thing than spending only some Holiday week at the pool. You must really like traveling otherwise you would think it's too stressful. To some people traveling is their only choice and to some people traveling is their calling, traveling is my biggest calling. Such as those refugee people escaping from middle of the War by boats they are traveling mainly because they have to and tourists travel because tourists want to change the place and to see more new. Travellers are often those people who are not going to listen This is how you should live -lists and they want to make their own decisions how to live and where to go. Somebody could say stubborn attitude but sometime stubborn is a strong personality and being strong is a good thing. Mostly traveling abroad is about packing and checking the timetables and after that comes all the rest such as sightseeing and pool if got time for that all. These 5 pictures I found from pinterest.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.