tiistai 26. joulukuuta 2023

Selviytymisvinkit matkaongelmiin

 



Tämä juttu piti jo alunperin kirjoittaa aiemmin, nyt siihen tuli inspiraatiota uutisesta suomalaiset jumissa Meksikossa. Minulle on sattunut eri asioita vuosien aikana eri kohteissa, nyt kerron niistä ja miten menin eteenpäin. Saksassa 2018 jossa pankkikortti tyhjennettiin hotellissa, en vieläkään tiedä miten se tarkemmin tapahtui. Onneksi oli toinen kortti, matkalla on hyvä olla mukana useampi eri pankkikortti tai muu nettitili tms. Jos yksi tyhjenee, toinen jää. Ilman toista olisi varmaan tullut junareissu liputta suurlähetystöön. Olen tarkka ja tarkistan aina laukut mitä on tallessa. En koskaan jätä mitään tärkeää valvomatta ja muistan sen. Lentoja ja busseja/junia voidaan koska tahansa perua minkä tahansa syyn takia. Ei ole varmaa pääseekö pois ja koska tai miten ja mihin. Tässä oli yksi kokemus myös Saksassa, piti olla noin 3 tunnin bussikuljetus eri kaupunkiin. Odottelua talvella ulkona, ei tullut, joku vieras kertoi näin. Hän sai tiedon viestillä, minä en. Paluu hotelliin, josta varasin yön eri hotelliin toisessa kohteessa, toimi. Peruutuksesta hinta palautettiin. 

Lentoja voi myös vaihtaa, Lontoossa tein niin ja maksoin jonku pienen vaihto hyvityksen. Ja jos lento peruuntuu yks kaks kannattaa katsoa airhelp. Monissa kohteissa voi olla lähellä joku toinen maa tai kaupunki, josta pääsee jatkamaan muualle, esim. Meksikosta Usaan. Euroopassa etäisyydet usein pieniä ja lautatkin kulkee satamakohteissa. Barcelona oli sellainen juhlien aikaan hotellit täysiä ja yli tuhatkin yöltä, otin sitten lautan Sardiniaan. Liput tulostin hotellin aulassa, toimi. Moni siellä kierteli etsien hotellia mutta oli täyttä ja juhlat. Laivasta näkyi ilotulitus, olin tyytyväinen ratkaisuun lähteä. Oppaat eivät voi aina auttaa tai vaikuttaa, jos on täyttä tai peruuntumisia tai sääilmiö. Kannattaa ottaa selvää mikä kohde olisi lähellä josta jatkaa eteenpäin. Jos matkustaa kesällä, kannattaa lukea tripadvisor arvostelut toimiiko esim. Ilmastointi oikeasti. Vaikka olisi tähtiä, se ei aina vaikuta. Nyt pitäisi ottaa enemmän selvää kun aiemmin, millainen maastopalotilanne on esim. Viime kesä oli siltä osin aika paha tietyissä kohteissa. Mitä enemmän majoitus keskustassa, voi olla lähempänä palvelut, myös turvallisuuteen liittyvät palvelut. Minulla oli myös koronamainen tautikokemus mestresta. Tauti kesti kolme viikkoa, lopulta maksoin yksityisen lääkärin. 

1 kommentti:

  1. Huh. Itselleni tulee mieleen ensimmäisenä se, kun oma luottokortti joskus aikoinaan ei Yhdysvalloissa toiminutkaan. Onneksi en ollut matkassa yksin, ja siitä opin, että aina useampi luottokortti mukaan matkalle!

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.