lauantai 9. toukokuuta 2020

Koronan ajankohdasta mietteitä

kuva.

Nyt vihdoin luki uutisissa tieto jota olen pidemmän aikaa jo miettinyt: korona saattoi levitä ihmisten keskuudessa jo viime vuoden syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Just tätä asiaa olen jo pidempään miettinyt että mitä jos, minulla oli joku outo tauti. Viime lokakuun lopussa olin Suomessa hotellissa jossa oli paljon yskiviä asiakkaita Kiinasta tai Aasiasta. Ne asiakkaat olivat jatkamassa työmatkaansa vielä muualle eri kohteisiin. Tauti vaikutti jotenkin oudolta siltä osin että yskijöitä oli paljon ja jostain syystä suurin osa yskijöistä oli miehiä ja sitten päivien kuluessa se levisi muihin ja joihinkin ei ollenkaan vaikka kaikki olivat samoissa aulatiloissa. Yleensähän tavalliset tartuntaudit leviää hitaasti ja erilailla. Päivien kuluttua sain hetkeksi kurkkukivun ja söin hunajaa, se katosi. Mutta outo metallin maku jäi suuhun. Se metallin maku jäi todella pitkäksi aikaa, vaikka yritin vaihtaa ruokia ja teetä toisiin. Vasta tänä vuonna se on lähtenyt. Tauti jäi mieleeni koska se vaikutti erilaiselta ja aavistin jotain erilaista, arvaamatonta. En aluksi saanut oireita muuta kun kurkkukivun päivän ajaksi, sitten myöhemmin sain toispuoleista keuhkokipua ja oudon kuumekohtauksen jonka takia piti kääntyä takaisin kauppaan mennessä tuli niin outo olo eikä sellainen tavallisen flunssan olo viime vuonna. Tuli sellainen tunne kuin olisi tunkkaisessa tilassa. En ollut ollut sillä kertaa kohteissa joissa olisi ollut suuret ilmansaasteet, mutta aluksi oletin sellaista kuitenkin syyksi. Sitten menin sisätiloihin juomaan vihreää teetä. Myöhemmin tuon jälkeen sain pari oksennustautia, joiden mietin myös ehkä liittyneen tuohon ja se metallin maku saattaisi myös liittyä. Siihen kuului päänsärky ja se kesti yhden yön ajan. Viime vuonna heräilin öisinkin metallin makuun. Vaihdoin kuitenkin ruokia mutta mikään ei meinannut tehota siihen metallin makuun.

Söin suuren määrän sokeriakin mutta sekään ei tehonnut. Kumpa vain kaikki ihmiset ymmärtäisivät että kun on huono olo pitää yrittää pysyä sisällä. Viime aikoina olen miettinyt edelleen tätä asiaa, mitä jos koronavirus oli jo silloin, nyt se näyttää olevan mahdollista koska ajankohta ei ole ollut vain tämän vuoden alussa kuten ensin luki. On outoa miten vähän tietoa ko.viruksesta on aluksi ollut saatavilla kuin tietoja olisi pidetty piilossa, vaikka tätä tietoa kyllä nyt näyttää olevan ja ajankohtakin aikaistui. En tässä väitä että koronaa välttämättä olisi ollut jo tuolloin, mutta mahdollista se on ja minulle jäi siitä outo olo, joku tauti se kuitenkin oli. Heräilin joka yö ja näin eri painajaisia. Vasta tänä vuonna pääsin siitä metallin maustakin eroon yks kaks. Viime aikoina olen nähnyt myös melko paljon yskijöitä, mutta näiden kokemusten takia alkaa vaikuttaa siltä että ko.sairaus olisi levinnyt jo marraskuussa vähitellen. Toisaalta en voi olla varma oliko tuo virus hotellista, junasta vaiko esim. hissistä. Mutta koska sairaudesta on yhä niin vähän tietoa, kannattaa edelleen olla enemmän sisällä tauti on arvaamaton ja joillain oireeton/vähäoireinen. Myös jotkut muut ovat saaneet koronasta oireeksi metallin maun. Minulla oli ihan sama juttu että lasipurkki pastakastike maistui metallilta vaikka ei oikeasti maistunut. Yleensähän virus voi tarttua vaikkapa viiden penkkirivin päähän yskijästä/aivastajasta. Jos vasta-ainetesti olisi ilmainen tekisin sen heti. Tuota ennen olin Ruotsissa ja syksyllä en vielä havainnut viruksia liikkeellä. Uskon että matkailu voi alkaa kunnolla vasta sitten kun rokote on valmis. Aikaisempia juttuja: miten käy matkailun ja kohteiden.

Now my dream is that everything turn to be back to normal. I will not forget travel plans totally but now is not time for those. I'm not very sure about when corona virus has started, because I saw last October (or in the start of November) sick people at the hotel it seemed to be corona already then or something very similar. I've been thinking about this and how weird the sickness seemed to be it was totally unpredictable: some people mostly men at the hotel got sick and some of them were very sick and some were not, it was something totally new that I didn't experience nowhere before a new sickness. Usually to me it takes about week to get sick and  last about week but this was totally different one. Some guests got sick immediately while others didn't at all, it was weird also. I knew it was something new because it was weird and different sickness. I got throat sick for one day it was strange also then I got metallic taste. Last year I wokeup almost every night to that awful metallic taste and to strange feeling. Then it went off finally. I tried to eat other type of food and sugar but nothing didn't take off the metallic taste until this year. I guess many things has been hidden and now just later is possible to learn how early it all became, perhaps. First I didn't get symptoms but later I had fever, lung pain in another side and it was really weird fever attack once last year but metallic taste was the most long symptom. Air felt heavy. I was thinking that maybe I got asthma from air pollution but now I think it has been something else, last year I didn't visit places with heavy air pollution. This year it all suddenly disappear, still not sure what it was must be some virus. But coronavirus seem to be very unpredictable so it is still better to stay inside or spend more time inside hen trying to avoid it. Now I've read news corona could have been spread already in October and December, as I thought it could have been already then around. Information should not be hidden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.