torstai 20. kesäkuuta 2019

7 Matkaideaa kesälle: upeat saaret

Kuva.
Matkakohdeideoita kesälle: Formentera & Ibiza, tykkään tämän kohteen rantakuvista koska ne näyttävät Sardinialta. Formentera sijaitsee 6km päässä Ibizasta. Ibizalla voisikin viettää rennon letkeää rantalomaa. Ibizalla on hieman kreikkalaistyylisiä pieniä valkoisia taloja, hiekkarantoja, pikkuputiikkeja, musiikkitapahtumia. Bilettäjille löytyy myös omat kohteensa Ibizalla, musiikkitapahtumia ja klubeja on paljon suosituilla alueilla. Ibizalle pääsee pakettimatkojen lisäksi myös Balearia lautalla mm. Barcelonasta ja Palmalta siinä idea kiertomatkaajille. Ibizalla puhutaan espanjan lisäksi katalaania. Bilekohteita välttävän kannattaa valita hiljainen ja syrjäinen rantakohde saarelta. Pakettimatkoja Ibizalle järkkää mm. Tjäreborg. Olisikohan tämä kenties sitä parasta osaa Espanjassa, ainakin maisemien osalta. Jos Ibiza kiinnostaa tsekkaa white Ibiza ja Ibiza spotlight.

Travel tips for Summer Beach Holidays: 
Formentera & Ibiza. Formentera is located 6km from Ibiza. It's possible to visit there by ferry. Also possible to go to Ibiza by Balearia ferry from Barcelona and Palma. Ibiza has beautiful beaches, boutiques and music events. There is places for party people but also for beach holidays. If interested check white Ibiza and Ibiza Spotlight.

Formentera kuva.


Sisilia kuva.

Sisilia & Malta. Koska Maltalta pääsee Sisiliaan lautalla, se voisikin olla yksi erinomainen kiertomatka kesälle. Vallettasta kulkee Euroferry ja Virtu lautat Cataniaan, mutta pääsee myös Salernoon ja Genovaan. Maltalla voi nähdä erittäin vanhaa lähes arabityylistä beessiä arkkitehtuuria, mutta myös uida ja nähdä palatseja. Sitten voi suunnata Sisiliaan jossa voi viettää rentoa rantalomaa kalastajakylissä tai kiertää läpi etnan, historiallisia kyliä, temppelin rauniot, kaupunkeja, tulivuorisaaria, puutarhoja yms. Sisilia on myös vähän kuin suuri ulkoilmapuutarha. Kannattaa suunnata ennen elokuuta, koska elokuu on Välimeren kansojen suurin lomakuukausi ja sitä ennen on paremmin tilaa rannoilla ja muutenkin. Ota ehdottomasti mukaan aurinkovoide korkealla suojakertoimella näille saarille, sillä näillä saarilla paistaa erittäin voimakas aurinko kesällä ja keväällä. Kesä saapuu aikaisemmin Sisiliaan kuin muualla Italiassa, Sisiliassa voi uida jo keväällä huhti/toukokuussa joskus jopa aiemmin. Aurinko paistaa erittäin usein pilvettömältä taivaalta Sisiliassa ja jos vertaa kesälomani Sisiliassa ovat olleet huomattavasti aurinkoisempia kuin Pohjois-Italiassa ja Espanjassa.

Sicily & Malta. It's possible to travel by ferry from Valletta to Catania (but also ferry to Salerno and Genoa). It's possible to see very old beige architecture in Malta but also palaces. In Sicily you could spend a nice beach holiday or then take tours to see villages, cities, Etna, historical attractions, volcano islands and gardens. If you go remember to buy a good sun lotion there is  strong sun in summer season in both islands. If compare Sicily to Italy mainland I notice Sicily has usually bright sky and sunshine in summer season. There is usually not any rainy days in summer.
Skiathos kuva.
Kreikan saaret. Näillä olen jo käynyt mutta risteily jätti sen tunteen että takas olisi joskus päästävä. Nähtävää on ja kesäsesonkina putiikit on auki saarilla. Korukeräilijät voivat tehdä saarilta hyviä korulöytöjä, sillä koruputiikkeja näkyi paljon. Ruoka on hyvää mikäli tykkää kreikkalaisesta ruuasta ja historiallistakin nähtävää on. Saaria on monenlaisia ja runsaasti. Jos tykkää turistimenosta voi suunnata Rodokselle tai Mykonokselle. Mykonos ja Santorini ovat kauniita mutta erittäin kalliita kohteita, niissä voi käydä myös lauttaretkellä. Jos haluaa luonnon ääreen voi mennä Kefaloniaan, Samokselle, Paroksella ym. Saarilla on usein kaunista mutta vaatimatonta, joten varustaudu ottamalla mukaan hyvät kävelykengät. Olen käynyt Mykonoksella keväällä. Kurkkaa myös blogini Kreikkaosiojuttu Just Sail away ja Muuttolintu blogin juttu Paros. Kokemukseni kesät Espanjassa ja Italiassa ym. Greeka sivun Kreikkavinkit.

Greek Islands. In summer season boutiques are open and it's possible to visit many Greek islands by ferries. I notice there is also beautiful jewellery boutiques. Food is good and it's also possible to find historical attractions around Greece. Santorini and Mykonos are very beautiful destinations but also expensive. You could also visit example green Samos. If you are looking for where to go in Greece check also Greeka. You should wear good shoes for walking around places in Greece. These pictures found from Pixabay.


Azorit kuva.
Azorit ja muut Portugalille kuuluvat Atlantin saaret. Azoreilla sää voi vaihdella koska Atlantilla voi olla sateista, sumuista ja tuulistakin. Mutta sitten jaksaa paremmin nähdä kaikenlaista ja liikkua ilman grillihellettä. Azoreilla on lauhkea meri-ilmasto. Kohdetta voisikin ilmeisesti suositella matkailijoille jotka eivät halua rantalomille vaan luontoon ja/tai aktiivilomille luonnon ääreen. Sateen ei pidä antaa haitata tuossa kohteessa, tai sitten voi suunnata aiemmin mainituille etelän rantalomille. Lue lisää Azoreista rantapallossa.

Azores has mild climate year round. Also could be rainy and cloudy. But it could be a good choice for travelers who like nature and hiking. It's easier to walk or hike around when the weather is not tropical hot.


Kuva.
Kuvassa Kypros Pafos. Kyproksen saari sijaitsee lähellä Turkkia ja Lähi-Itää, joten ilmasto on todella aurinkoinen ja kuuma. Lämpöä luvataan riittävän pitkälle syksyyn. Kohteessa on palmukatuja ja uskoisin että on myös hyvää ruokaa kuten halloumi joka on mielestäni yhtä hyvää kuin feta ellei jopa parempaa. Kypros on aika suosittu rantakohde, mutta alkuperäistäkin nähtävää löytyy akvedukti, Cape Greco, mosaiikkeja, suolajärvi Larnacassa, moskeijoita, kirkkoja, roomalaisia raunioita. Ps. kannattaa katsoa Cuponation sivun hotellialekoodi.

Cyprus, photo of Paphos. Cyprus island is located between Turkey and Middle East. The weather is sunny and hot also in Autumn. There is many popular beaches. There is many palm streets and I believe there could be also a good food example halloumi cheese. What to see: Roman ruins, Cape Greco, salt lake in Larnaca, mosaics and more.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.