perjantai 22. helmikuuta 2019

Matkavinkki: elokuvien kohteet

kuva.

Matkavinkit elokuvien maisemiin, fiktiota ja myös todellisiin tapahtumiin. Sherwoodin metsä Englannissa, lähellä Sheffieldiä. Kuninkaallinen metsä on Suomellekin melko tyypillinen, mutta siellä on asunut legendan mukaan Robin Hood. Metsässä on nähtävänä erittäin vanha tammi, joka legendan mukaan oli Robin Hoodin piilopaikka. tammi on iältään 1000 vuotias ja äänestetty Englannin suosituimmaksi puuksi. Puu on niin tunnettu että sitä on kopioitu myös muualle maailman kaupunkeihin. Olen nähnyt tämän metsän kerran illalla mentyäni bussilla Lontoosta Sheffieldiin.

Travel tips to movie locations and to locations inspired by movies: Sherwood forest in UK has a legend of Robin Hood. Legend says Major Oak was a Robin Hood's shelter. 

kuva.

Hacienda Napoles
(suom. Napolin tila) oli Escobarin tila Kolumbiassa Medellin-Bogotassa. Siellä voit nähdä vanhat rakennukset joissa asuttiin aiemmin, mutta sen lisäksi myös dinosauruspatsaat, villieläimiä kuten vapaana vaeltavia virtahepoja, hylätty vesipuisto, hylätyt uima-altaat, puutarhat yms. Escobar rakensi sen ajan mahtavan tilan, tosin rakennukset ovat jo rapistuneet. Virtahevot villiintyivät ja asuvat nykyisin alueen joella, ennen niitä pidettiin eläintarhassa tilalla. Escobarilla oli tapana pitää tilallaan myös runsaasti koulutettuja lintuja, puluja ja papukaijoja ne olivat hänen suosikkejaan. Lisäksi hän piilotti suuria summia rahoja rakennusten seiniin ja kattoihin. Ko.tila on näkynyt useammassakin eri elokuvassa ja sarjassa. Uskon muuten että vastaavanlainen meno on myös Meksikossa, Italiassa ja Espanjassa.

Hacienda Napoles in Columbia, Medellin-Bogota. it's possible to see clan's old mansions, empty pool, garden and hippos. Hippos has been left wandering around the place. There used to be (or still is) a lot of birds. 

kuva.
Taru sormusten herrasta hobittikylä rakennettin Uuteen Seelantiin ja se on sielläpäin erittäin suosittu turistinähtävyys. TSH faneille hyvä nähtävyys, olen lukenut kirjan. TSH elokuvat ovat yksiä kaikkein suosituimpia.

Lord of the Rings hobbit's town in New Zealand is a popular attraction in New Zealand. I've seen those movies and also read the book. 

kuva.

Mamma mia 1 kuvattiin Kreikassa Skopeloksen saarella Kastani rannalla. Mamma mia 2 sijoittuu Kreikkaan mutta kuvattiin Kroatian Vis saarella. Elokuvissa on upeita maisemia, jotka kävisi hyvin kesälomalle. Movie locations sivulta löydät lisää eri kohteissa kuvattuja elokuvia.

Mamma mia 1 is filmed in Skopelos Greece. The movie definitely has a beautiful landscapes and sea views to see. The second movie is in Greece but filmed in Vis island in Croatia. Good destinations for a summer holiday.

kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.