torstai 19. lokakuuta 2023

Palatsit & linnat maailmalla


Kuva.
Italiassa on erittäin paljon linnoja nähtävänä, tässä muutamia. Kuvan linna Gradarassa, lähellä Riminiä ja San Marinoa. Gradara on linnoituskohde suoraan keskiajalta, jonne tehdään retkiä lähikohteista. Linnaan liittyy traaginen rakkaustarina. Linna on 1100-1500 luvulta. Scaliger linna Sirmionessa Gardalla on 1300-luvulta. Veden ympäröimään linnaan voi kävellä siltaa pitkin josta näköala satamaan ja järvelle. Sirmione kuului Venetsian valtakuntaa 1403. Gardalla myös Malcesinessa on linna. Castello di Milazzo Sisiliassa on linna, jota ovat hallinneet useat eri hallitsijat kuten kreikkalaiset, roomalaiset, espanjalaiset ja arabit. Arabit rakensivat raunioista linnan. Myös Itävallan Habsburgit halusivat linnan. Linnan sanotaan olevan hyvässä kunnossa ja avoinna yleisölle. Kohde on muutenkin hieno siellä on upeat merimaisemat.

Where to see Castles and Palaces:
Gradara Medieval fortress in Marche Italy, near Rimini and San Marino. Scaliger Castle in Sirmione, Lake Garda. Walk the drawbridge and see beautiful harbous and lake view. Venice included Sirmione in its Republic in 403. Castello di Milazzo castle in Milazzo Sicily. In around 843 the Arabs began to build the castle on the ruins of the Greek, Roman and Byzantine fortifications. Castle is open to the public.

Kuva.
Buckinghamin palatsissa Lontoossa on 775 huonetta, joihin kuuluu:  19 valtion huonetta, 52 aateliston ja vieraiden makuuhuonetta, 92 toimistoa ja 78 kylpyhuonetta. Vaikka palatsi on yhä kuninkaallisten käytössä, siellä voi silti vierailla mm. heinäkuussa, elokuussa ja syyskuussa lisätietoa. Liput valtion huoneisiin maksaa 24 puntaa. Tiesitkö: palatsi on rakennettu 1703, palatsin puutarha on suurin yksityinen puutarha Lontoossa. Kuningattarella oli palatsissa lemmikkinä corgikoiria ja koirille oli palatsissa oma gourmet kokki. Elämä palatsissa ei välttämättä ole ollut kuvitellun helppoa. Sillä mm. Diana valitti palatsissa kylmyyttä, kuningatar viihtyikin paremmin Windsorissa ja palatsiin on useita kertoja myös tultu ilman lupaa. Palatsissa on myös paljon suuria mattoja, joita voi olla suuri työ pitää puhtaana. Jos matkaat Lontooseen kesällä, voit harkita palatsissa vierailua. En ole palatsissa vielä käynyt, mutta se on mielenkiintoinen historiallinen kohde. 

Buckingham Palace in London has 775 rooms. These include 19 State rooms, 52 Royal and guest bedrooms, 188 staff bedrooms, 92 offices and 78 bathrooms. It's also possible to visit the palace in summer season. Historical place to see. 

Malta Mdina ja St. Angelon ritarilinna. En ole vielä koskaan nähnyt vastaavaa ikivanhaa kohdetta kuin Malta, joka on erittäin vanha historiallinen ja täynnä beigeja linnoituksia. Kaiken lisäksi myös budjettikohde luultavasti. Maltassa lienee jotain arabimaistakin, niin paljon siellä on ikivanhoja beessejä palatseja ja linnoituksia. Arabit rakensivat suuret muurit kaupungin ympärille. Useissa palatseissa hienot pyöreät ovenkaaret. Mdinassa pyöreäkattoinen. St.Angelon linnoitus levittyy laajalle ja näkyy hyvin myös ohi lipuviin laivoihin, risteilylle myös. Kun ritarit saapuivat Maltalle he asettuivat puolustamaan St. Angelon linnoitusta. Linnoituksessa on myös kirkko ja Castellanin talo. Nähtävää myös Palazzo Vilhena ranskalainen palatsi Mdinassa jossa on luonnontieteellinen museo nykyisin. Grand Master's Palace Vallettassa.

Malta has a lot of historical attractions to see: St. Angelo knights fortress. Malta is very historical special place to see for travelers who like historical attractions. The arabs build strong walls around the city of Mdina. See also Vilhena Palace (French baroque palace) in Mdina there is National Museum of Natural history.  Grand Master's Palace in Valletta.

 

Dresdenin linna/kuninkaallisten palatsi on mystisen näköinen iltavalaistuksessa. Siihen kuuluu myös käytäviä ja kuvan silta. Toinen osa Zwinger on hyvin säilynyt ja lähellä linnaa. Linna on jouduttu osittain uusimaan toisen maailmansodan jälkeen ja siellä on useita museoita kuten loisteliaat timanttikoruhuoneet. Linna on tarkasti vartioitu ja museoihin voi ostaa yhteislipun tai yksittäisiä lippuja. Käymisen arvoinen ja olen käynyt. Sisäpihalla käyminen ei maksanut. Saksa osiossa lisää tästäkin

Dresden's Royal Palace and Zwinger has museums to see, example jewelry room is glorious. 




Marienbergin linna on oikea linnamainen linna Würzburgissa Saksassa kukkulalla. Linnaan voi kävellä ikivanhan sillan yli joka on Main joella, sillalla on patsaita. Linna on toiminut vuosisatoja piispojen kotina ja nykyään siellä toimii kaksi museota. Ruotsin kuningas Gustav Adolph valloitti linnan. Linnan toisellapuolen on viininviljelyä.

Marienberg fortress on the hill in Würzburg Germany. Served as residence of the Bishops. Today it houses two museums.

kuva.

 Pena palatsi Portugalin Sintrassa on suuri ja värikäs linna joka kannattaa nähdä jos sielläpäin matkailee. Portugalissa on myös Monserrate linna joka on erityisen koristeellinen.
 Assos linna Kefaloniassa Kreikassa on vuoren päällä ja ainakin vielä ilmainen nähtävyys. Vietä päivä kavuten 170m vuorelle, jolta voit ottaa linnakuvia ja merikuvia. Querini linna joka kohoaa Kreikan Astypalaia saaren talojen yllä. Lisää Kreikan linnoja.



Colorful Pena Palace in Sintra Portugal and Monserrate castle with beautiful art details.
Assos castle in Cephalonia Greece is on top of the 170m high hill in Greece. More castles in Greece.   Pena Palace and Monserrate castle in Portugal.

1 kommentti:

  1. Maailmalla on valtavasti upeita palatseja ja linnoja. Itsellä hienoimmat näkemäni linnat ovat olleet ehdottomasti Japanissa, hienoin kaikista varmaankin Himejin linna: https://www.matkallamissamilloinkin.com/himejin-linna-japanin-kaunein-linna/

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.