keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Valokuvaus matkoilla: digikamerat ja suosituimmat kuvat

Kuva.
Valokuvauksesta juttua ja kameravertailua. Aiha on taas ajankohtainen kun harkitsen uutta kameraa, tosin kokeiluun jotain muuta merkkiä nyt. Canon on ok peruskamera, tosin jos tippuu ei kestä. Käytössäni oli Canon Powershot SX710 HS digijärkkäri, jolla kuvasin yleensä aina ilman salamaa. Ilman salamaa saa tarkkoja kuvia auringonvalossa ja se on myös parempi eläinten/lintujen kuvaukseen. Kameralla sai tarkkoja kuvia myös pimeän aikaan ja zoomauksen avulla esim. lintukuvat kaukaa ja merikuvat laivalta onnistui. Siitä antaisin paljon plussaa. Värien laatu olisi voinut olla parempikin, sillä etenkin kirkkaita värejä voi joutua säätämään kuvankäsittelyllä kirkkaammiksi. Merikuvia en muokannut. Muuten kaikinpuolin loistava kamera. Kuvien alla lisäjuttua.

About photography. Photography is one of my favorite hobbies. I had Canon Powershot SX710 Hs and also Canon Ixus. Good cameras but sometime I fix colors to be brighter. Sea photos I usually never edit. My most popular photos has been these: houses in Capri, Sicily Messina sea view+sunset, swans in Garda, autumn, Garda Lake view, Austria's Alps, red sunset in Sardinia, Garda Lake, Vienna, Venice, blue evening in Venice, Sardinia sea view, Garda lake, Valletta Malta cityscape, horses in Finland, Venice cityscape, cherry blossom tree. When you take photogaphs only as a hobby you don't need to be a pro, anybody can start to take photos if you like. Usually the most liked/popular photos are those you never thought to become popular, when you are traveling or just walking around you could see anything beautiful like flower trees or sunset. Or if you are tired to take photographs you can like photos taken by others. I take photos of the animals always without flash.  It's possible also to take good photos with phone. Digital cameras I would recommend could be Canon PowerShot+Ixus, Sony Cyber-shot, Leica. Why taking and sharing photos is a good hobby: you will remember all the good things (travels etc.) also after a long time.


Kuvissa katsotuimpia kuviani: Capri, Sisilian Messinan auringonlasku, joutsenperhe Gardalla, näköala Gardalla, Alpit ja lumimuokkaus, punainen auringonlasku Sardiniassa, joutsen Gardalla, Wien Schwedenplatz, Venetsiaa, Sardinian merimaisema, Garda, Malta laivalta kuvattuna, suomenhevosia, Venetsia, kirsikkapuu. Caprissa näkyi paljon kreikkalaismaisia pikkutaloja ja ilmeisesti kohteen perusteella kuvastakin tuli suosittu. Tosin näkemättä otsikkoa taloja voisi luulla myös Kreikaksi. Suosiollaan yllätti Messina, jossa on usein upeita auringonlaskuja mutta matkakohteena se ei ole vielä niin suosittu kuin Capri, Venetsiat ja Gardat. Laivalla oli aikaa keskittyä ohi lipuessa merimaisemien kuvaukseen, joten risteily on yksi hyvä vaihtoehto kuvaajille. Hevoskuvan otin jo lapsena. Joutsenkuvan otin zoomaamalla kaukaa ja onnistuin yhtenä aamuna näkemään joutsenenpoikasia. Puukuvat satunnaisia otoksia.

Valokuvaus on yksi kiva harrastus jonka voi lähes kuka vain aloittaa kun hankkii kameran, tosin myös hyvällä puhelimella voi napata laatukuvia. Toinen kamera jota käytän on Canon Ixus 170, jolla saa ihan ok peruskuvia etenkin päivällä. Vinkkejä: hyvä matkakamera voisi olla Canon, Sony Cyber-shot tai Leica. Jos tykkäät snorklata/sukeltaa voit ostaa kameran joka toimii vedenalla. Myös useilla kännykkäkameroilla saa nykyään kelpo kuvia. Tarjouksia kannattaa katsella. Kamerajalka voi olla tarvittava jos haluat ottaa kuvia itsestäsi reissussa. Kuvaajan joka ottaa kuvia vain harrastuksena ei tarvitse olla pro tai täydellinen, itseasiassa usein ne epätäydelliset ohikulkiessa otetut kuvat ovatkin suosituimpia. Kuvaukseen ei aina tarvita edes matkaa, jo vain kävelemällä voit huomata upean kukkapuun tai auringonlaskun joka on kuvauksen arvoinen. Kuvista voi jäädä useita kivoja muistoja, joten niitä kannattaakin siksi jakaa. Mitä useammalle sivulle tallennat suosikkikuvasi, sitä varmemmin varmistat sen että ne jäisivät muistoiksi. Jos taas ei jaksa kuvata, niin aina voi ihailla toisten ottamia kuvia. Minua ei haittaa jos joku haluaa tallettaa matkakuviani vaikkapa tietokoneen taustakuvaksi. Jos juttu kiinnosti katso myös: valokuvaus matkoilla, sivuvinkit ja kuvien muokkaus. Allaolevat kuvat otin Canon ixus 170 kameralla kesällä Italiassa:


These three pictures I took with Canon ixus 170 last summer in Italy Rimini.
We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone  
 - Katie Thurmes


Pastelli auringonlasku Milanossa vuosi sitten. Käytössä oli Canon Powershot. 

Pastel sunset in Milan year ago, camera Canon Powershot

Auringonlasku Itävallan Alpeilla vuosi sitten.

Alps & Sunset year ago

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.