keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Matkavinkki: Stromboli tulivuorisaari Italiassa


Kuva Pixabay.
Kaipaatko jotain erilaista matkakohdetta tälle keväälle/kesälle? Sisiliassa on pieni Strombolin tulivuorisaari. Koko saari on yhtä tulivuorta ja tulivuori myös purkautuu säännöllisesti, mutta mereen ja saarella on paikallisia, vakituisia asukkaita. Aktiivinen tulivuorisaari ei siis taida olla todella vaarallinen, koska asutusta lienee ollut aina tällä tulivuorisaarella. Liparisaaria (isole eolie) on useita. Saarella on lähes kreikkalaismaisia pieniä valkoisia taloja. Auringonlaskun ja auringonnousun aikaan nämä saaret näyttävät todella upeilta myös Sisilian rannikolta katsottuna. Eikä maiseman uskoisi olevan Euroopasta, vaan paljon kauempaa. Miksi tähän kohteeseen kannattaisi lähteä? jos pidät ainutlaatuisista matkakohteista ei välttämättä tarvitse aina lähteä maailman ääriin ja samalla voit yhdistää Sisilianmatkan tai Napolinmatkan. Jos haluat nähdä muutakin kuin perinteisiä turistikohteita, jos pidät tulivuoria kiehtovina eikä kauhuntunteita aiheuttavina. Jos olet tykännyt esimeriksi Costa Rican tulivuorimaisemista saattaisit pitää tästäkin kohteesta. Kohteessa saattaa olla savunhajua, joka ei haittaa jos et kärsi pahasta astmasta. Sisiliassa se savunhaju yleensä muistuttaa grillauksen hajua mutta ei sen kummempaa. En koe saaneeni oireita siitä, toisin kuin tehtai´sta ja fotokemiallisista savusumuista kylläkin. Itse lähtisin tänne keväällä/kesällä koska silloin on lämmintä ja hyvä sää. Strombolin majoituksia: Tripadvisorissa on listattu viisi parasta hotellia Strombolissa. La Sirenetta hotelli näyttää hienolta siellä on myös uima-allas ja ravintola. Hotellejen lisäksi löytyy mös Giardino Segreto BB. Ingrid Bergman ja Roberto Rossellino viettivät aikaa Strombolilla ja siellä on talo jossa he majoittuivat. Samaa taloa voi vuokrata Homeawayn sivulla. Pääset Strombolin saarelle myös järjestetyllä retkellä vaikka majoittuisit muualle Sisiliassa, jos kiinnostaa katso finnmatkojen retket. Miten pääset: voit suunnata Strombolille myös omatoimisesti järjestetyllä veneretkellä Milazzo -nimisestä paikasta Sisiliassa, lisätietoa. Ota juna Milazzoon ja rannikolta muistaakseni näetkin näitä saaria, ne eivät kaikki ole kovin kaukana rannikosta. Voit myös mennä omatoimisesti Strombolille Napolista laivalla, lisätietoa Directferries.  LonelyPlanetin sivulla on lisää kuvia Strombolilta. Kaikkien pikkusaarten nimet: Lipari, Vulcano, Stromboli, Salina, Panarea, Filicudi, Alicudi. Osaa saarista ei löydy edes wikipediasta, mikä on kai nykyään jo saavutus sillä lähes kaikki maailmankolkat on listattu wikipediaan sun muualle! Ps. Gopili sivulta voit löytää edullisia juna, lento sun muita lippuja Italiaan ja muualle. Sivulle on listattu esim. Trenitalian junayhtiö, Ryanair halpalennot, BlaBlacar yms. Varmasti hyödyllinen sivu matkaa suunnitellessa. Kuva Pixabay.

Travel tip to Stromboli island, Sicily Italy
If you are looking for Unique nature destination in Europe for the coming Spring/Summer Holiday or Adventure travel trip. Try Stromboli. Active volcano and locals live there and there is hotels for tourists. It's then not so dangerous because locals keep living there, I guess. If you are staying in Sicily and looking at beautiful islands when the the sun goes down it's wonderful! I've seen these islands from Sicily Coast and it made me feel like I was far away from Europe but the truth is I was in Europe. I can imagine the View is similar to Hawaii at sunset. If you like volcano landscapes perhaps you will like also Stromboli. There's more than 7 little Islands named: Stromboli, Lipari, Vulcano, Salina, Panarea, Filicudi, Alicudi. Check tripadvisor 5 Best hotels. It's possible to visit Stromboli also if you are staying in Sicily or in Naples Italy. How to get there: go to Milazzo Sicily and go By ferry to Stromboli, check Direct Ferries. It's also possible to visit Stromboli from Naples harbour. If you have asthma perhaps I can't recommend to go to destinations where is volcanoes but otherwise yes go there. It's because of the volcanic smog it's not too heavy but it's similar smell if somebody makes barbecue I think so. I haven't get any bad reactions from the volcanic smoke but I do get bad reactions from some factory's smog and from photochemical smogs. The Stromboli island is definitely beautiful. The Place I will remember.

Check LonelyPlanet's Stromboli pictures. Two pictures found from Pixabay.
Are you trying to find cheap tickets for traveling in Italy or somewhere else in Europe? then check Gopili Stromboli pictures from Pixabay