sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Travel tips to Historical placesMatkavinkkejä historian havinaa sisältäviin kohteisiin:
Lontoo. Veronan koko keskusta on täynnä historiaa ja Roomassa kaikkein eniten, Sisilian kreikkalainen amfiteatteri Taorminassa. Saksan Nurnbergistä löytyy Euroopan suurin linna muureineen. Linnanmuurit levittyvät laajalle alueelle. Huomasin että linnoituksessa on myös eri osioita, alapuolella menee metro ja siellä oli viheralue ja suihkulähde. Keskiosassa oli piilossa terassimainen alue ja sen yläpuolella keskiaikainen markkinapaikka jossa kahviloita ja käsityöläiskojuja. Tutkimalla muureja voi löytää "salaovia" joissa oli yksi terassi. Nurnbergiä usein kuvaillaan epäviralliseksi pyhän Rooman kaupungiksi ja siltä se kyllä näyttikin, roomalainen keisari perusti myös ensimmäisen apteekin Nurnbergiin. Se on jännää miten paljon antiikin roomalainen kulttuuri näkyy Saksassa asti. Kun taas Pohjoismaissa viikingit pitivät huolen siitä etteivät roomalaiset päässeet pohjoiseen saakka. Jos roomalaiset olisivat päässeet pohjoiseen, silloin myös pohjoisesta löytyisi näitä nähtävyyksiä. Linnasta kulki markkinareitti Italiasta pohjoiseen, joten siltäkin osin linnoitus on ollut erittäin merkittävä kohde. Myös kirkot ovat historiallisia nähtävyyksiä ja Kölnin kirkosta ensimmäinen ajatukseni oli draculan linna. Valitettavasti suurin osa Kölnin historiallisista nähtävyyksistä on tuhottu sodan aikana mutta muutamia nähtävyyksiä on yhä jäljellä kuten roomalaisten tekemä muuri joka erotti kaupungin alueet, kaari kirkon lähellä, Roomalainen museo ja yksi torni. Kölnin kirkko on Pohjois-Euroopan suurin goottilainen kirkko ja yksi maailman suurimmista kirkoista, listan suurimmista kirkoista näet täältä.  Lue kokemukseni Nurnbergistä. Ihme kyllä Neuschwansteinin linna puuttuu Unescon listalta.

Historical sight seeing I've seen: London, Verona and Rome full of history, greek amphitheater in Taormina Sicily Italy and more. Nuremberg castle and walls around the city. The castle, together with the city walls is considered to be one of Europe's most formidable medieval fortifications. I notice there was also hidden places: first I found market place where they sell handmade stuff and coffeeshops. Then I notice underside is fountain and suddenly I found almost like hidden terrace on the middleside. Nuremberg is often referred to as having been the 'unofficial capital' of the Holy Roman Empire. Nuremberg was one of the two great trade centers on the route from Italy to Northern Europe, I found it interesting. It seems like that ancient times Romans gone about everywhere but they never made their way to Northern Europe because of the Vikings but almost everywhere in Europe it's possible to find pieces of ancient Roman history. Read more about my experience of Nuremberg. It may sounds funny but my first thought of Cologne Dom cathedral was that it seemed dark like dracula's castle to me, but I found it interesting sigth seeing and it's biggest Gothic church in Germany. There is still few Roman sight seeing also in Cologne. Check list of the largest church buildings in the world. If you want to find sight seeing in Northern Europe you could try some Viking museums.
Roomalaiset museot, löytyy paljon maailmalta. Roomassa paikan päällä voi käydä museoissa tai "ulkoilmamuseoissa". Muistan nähneeni keisarien patsaita Colosseumilla ja myös Palatinus-kukkulalla on historiallisia rakennuksia ja raunioita. Löysin myös yhden ilmaisen minimuseon Civitavecchiasta. Vaikuttava roomalainen museo löytyy myös Kölnin juna-aseman vierestä ja sinne on joka vuosi yksi ilmainen sisäänpääsypäivä. Kuvia roomalaisesta museosta. Jos mietit missä kannattaisi etenkin käydä Roomassa niin suosittelen että näet: Viktor Emmanuelin monumentti edes kaukaa, Colosseum, Konstantinuksen riemukaari, Santa Maria Maggiore kirkko, espanjalaiset portaat, Palatinus-kukkula, Caius Cestiuksen pyramiidi. Muuta historiallista nähtävää Italiassa ovat mm. nuraghit Sardiniassa, Verona, Toscanan taideaarteet, Venetsia, Torino, Firenze, Napoli, palatsit, linnat, amfiteatterit kuten yllämainittu kreikkalainen amfiteatteri Sisilian Taorminassa josta on upea näköala merelle ja tulivuorelle, Puglian trullo-talot, Pompeiji, kuninkaallinen palatsi ja puisto Casertassa, dolomiitit, Liparisaaret, Asinaran saari, tulivuoret, Vatikaani ja vaikka mitä listaus voisi olla loputon. Ihmettelen suuresti ettei Terracinan vanhakaupunki kuulu vielä Unescon listalle, sillä siellä on antiikin Rooman aikaisia nähtävyyksiä vuodelta 406 a.C. katso kuvat. Terracinan vanhakaupunki on yhtä vanha kuin raamatun vanhatestamentti niiltä ajoilta kun oli Juudan kuningaskunta osa Persiaa. Roomalainen tie Via Appia johtaa myös Terracinaan tie on nähtävissä. Listaa Italian palatseista voit katsoa wikipediasta. Useat palatsit ovat vielä asuinkäytössä ja jotkin Rooman keskustan hotellitkin ovat palatseja. Kuvia ja juttua Roomasta. Katso myös tämän blogin viisi käytännönvinkkiä Roomaan.  Unescon maailmanperintökohteet Italiassa.

Ancient Roman museums. It's possible to find multiple. You could visit museums in Rome when you visit Colosseum there is also statues. Palatine hill is very interesting there is ruins of the ancient buildings. There is also Roman museum in Cologne. Picture taken at the museum. More historical sigth seeing in Italy: Caius Cestius pyramid, whole Rome, nuraghe in Sardinia, Verona, Venice, Naples, Florence, Turin, art treasures in Tuscany and in Rome, trullo houses in Puglia, Pompeii, Vatican, castles, amphi theatres such as Greek theater in Taormina Italy it has amazing view to the sea and volcano, palaces and much more. Also volcanoes. I really wonder how Terracina's old town is not yet part of Unesco? there is ancient Roman sight seeing and Via Appia, check picturesCheck wikipedia if you want to find list of palaces in Italy.  Check also my pictures taken in Rome.  Check list of World Heritage Sites in Italy.


Belgian Bruggen keskiaikainen kaupunki oli melko vaikuttava myöskin. Erään kerran saavuin Bruggeen kanavatunnelia pitkin. Sitten yhtäkkiä vastassa olikin todella keskiaikainen kaupunki. Joka puolella näkyi jotain keskiaikaista: rakennuksia, kirkkoja, jopa tiekin oli täysin mukulakivikatua. Kaupungissa näkyi myös lukuisia suklaapuoteja ja pitsiputiikkeja. Hevoskärryt kulkivat kaduilla jatkuvasti. Näin myös puiston ja kanaalin, jota on kehuttu pikkuVenetsiaksi. Keskiaikainen tunnelma oli säilynyt hyvin. Täysikuun loisteessa kaupunki sai aivan omalaatuiset sävynsä ja oli kuin suoraan jostain historiallisesta elokuvasta, joka voisi kertoa vaikka legendasta, kauhusta, mysteeristä tms. Tämä kaupunki sopisi todella hyvin kuvauskohteeksi. Kuvia Bruggesta. Kävin Bruggesta junalla myös Calaisissa Ranskassa. Ranskasta löytyy myös upeaa historiallista nähtävää kuten: Versailles, Korsika, Mont Saint-Michel, Avignon, Loiren laakso ja lisää, Näistä olen nähnyt Korsikan ja lisää pitäisi nähdä. Unescon maailmanperintökohteita löytyy myös läheltä, katso lista. Viikinkinähtävyyksiä löytyy Pohjoismaista ja Saksasta. Tässä osa Suomen historiaa: "Kukaan ei ole osannut antaa hyvää syytä siihen, miksi viikingit eivät ryöstelleet ja vallanneet Suomea joka oli niin suuri ja niin lähellä. Kuitenkin samaan aikaan viikinkien aallot pyyhkivät koko muun Euroopan ylitse. Tämän pitäisi jo alkaa soittaa kelloja. Joko suomalaiset olivat ylivertaisia sotureita joita viikingit eivät halunneet haastaa tai sitten suomalaiset olivat käytännössä samaa väkeä. Pohjolan saagat ja näihin päiviin säilyneet saksalaiset asiakirjat paljastavat että ainakin 600-luvulla ja vielä vuonna 1190 pidettiin Suomea yhtenä pohjoisen kuningaskunnista. Suomen asema pohjolan keskuksena ja viikinkien alkukotina sai lopulta väistyä mutta suomalaisesta kuninkaasta on maininta vielä vuodelta 1154, kun sisiliassa asuva Al Idrisi kirjoittaa suomen kuninkaiden tallettamista varoista. Suomen kuninkaat siis tunnettiin vielä siihen aikaan Sisiliassa asti." Tieto täältä.

Medieval city of Brugge Belgium. Very impressive. I always remember how I came there by bus from English Channel. Then suddenly I was there wandering around and notice how medieval the city really is: medieval buildings, medieval churchs, medieval streets. I saw many truffle shops and lace shops. I saw also canals and horses. Full moon time the city seemed like magical medieval town from some movie. Check also pictures taken at Brugge and around. Historical sight seeing tips in France: Corsica, Versailles, Loire valley, Mont Saint-Michel, Avignon read more.

Kiinnostaako yöpyminen laivahotellissa, sellainen on mahdollista Barken Vikingissä. Purjelaiva oli alunperin suurin koskaan rakennettu laiva Pohjoismaissa. Suomalainen on matkustanut tällä laivalla Australiaan asti. Myös laivaan liittyy historiaa sillä laiva on käynyt sotia läpi ja ollut eri maalaisten omistamana, lue kokemukseni ja katso kuvia.

Would you like to stay at ship hotel? it's possible at Barken Viking in Sweden, read more and check pictures. Reported to be the biggest sailing ship ever built in Scandinavia. Read more about the ship history.


Espanjan Alicantessa tuli nähtyä Castillo de Santa Barbaran linna vuonna 2013, tosin vain kaukaa ja vuorelle olisi pitänyt kavuta. Kaupungista löytyy myös erittäin vanha San Nicolás kirkko joka oli alunperin moskeija. Pihalla oli pienet suihkulähteet (sellaiset että maasta tulee vesi). Muuten Alicante on todella perinteinen rantakohde (kuten kanaria) mutta onneksi historiallistakin nähtävää oli edes hieman. Tarvitsen jotain nähtävää että viihdyn. Katso tästä kuvia Alicanten linnasta. Olin Alicantessa ilman matkasuunnitelmia ja 2 viikkoa riitti mutta viikkokin riittäisi koska nähtävää ei ole todella runsaasti, enemmän nähtävää voisi olla esim. Andalusiassa. Alicantesta löytyy myös Espanjan vanhin aktiivinen kirkkoLue lisätietoa ko. linnasta.  Lue myös matkakokemukseni Alicantesta. Espanjasta must see nähtävää voisi olla Güellin puisto Barcelonassa, Alhambran palatsi Andalusiassa, katso tästä Unescon maailmanperintökohteet Espanjassa. Haluan nähdä vielä lisääkin historiallisia kohteita sillä pidän kovasti historiallisista nähtävyyksistä ja parasta on että itse voi valita mitä lähtee näkemään omien mielenkiinnonkohteiden mukaan. Välillä historiallista nähtävää voi löytää myös rantalomalta. Portugalissa riittäisi myös nähtävää kuten: Sintra, Azorit, Madeira, palatseja ja Lissabon +lisätietoa. Kiinnostaako historiallisessa hotellissa yöpyminen? katso Historic hotels -sivu. Unescon uusia maailmanperintökohteita tulee lisää joka vuosi ja tänä vuonna ne ovat mm. Burgundy ja Champagne Ranskassa, Palermo Sisiliassa, Ephesus Turkissa +lisää. Mielenkiintoisia Unescon kohteita myös: Iguazun puisto, Galapagossaaret, Meksikon antiikin maya-kaupunki, vapaudenpatsas, Panama, Great Smoky Mountains kansallispuisto, Costa Rican kookossaari, Grand Canyon, Suuri koralliriutta, Gondwana sademetsät Australiassa, pyramiidit, Sphinx, Tasmania, Plitvice kansallispuisto, Korfun vanhakaupunki, Akropoli, Rapa nuin puisto Pääsiäissaarilla, Havaijin tulivuoripuisto, Macchu Pichu Peru, Himalaja,

I found little bit of historical sight seeing also in Alicante Spain. I liked to watch this Castillo de Santa Barbara castle on the mountain. I saw in the city also very old San Nicolás church constructed over an ancient mosque. Other way Alicante seemed more like a beach holiday destination but there is these few historical sigth seeing also. I guess there's much more historical sight seeing example in Andalucia and Barcelona. There is oldest active church in Alicante: Basilica of Santa Maria. Read more about the castle on mountain.  Read more about my experience of AlicanteMust see historical sigth seeing in Spain could be example Parc Güell park in Barcelona and Alhambra in Andalucia. Check Unesco World Heritage Sites in Spain.  Check also World Heritage Sites in Portugal. If you would like to stay at Historic hotel then check Historic hotels page. Have you already seen Unesco's newest World Heritage Sites: Burgundy, Champagne, Palermo and more.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.