lauantai 10. lokakuuta 2015

One moment my Dreams could be tomorrow East or West over Earth or by Ocean


Uusia matkahaaveita. Joskus vain lähden. Euroopan ulkopuolella on vielä paljon näkemättä.. vaikka en tiedä tasan tarkkaan mitä kohteita pitäisi nähdä, haluan silti nähdä joitain kaukomatkakohteita ennemmin tai myöhemmin. En ole vielä käynyt Euroopan ulkopuolella. Ajattelin vastata näihin: kuvaile itseäsi matkailijana muutamalla sanalla? väsymätön matkailija, haluan nähdä paljon, saan helposti hyviä matkaideoita sekä netistä että myös lehdistä ja ulkoa. Tykkään erityisesti luontokohteista joissa on jotain mielenkiintoista kuten vaikka tulivuoria, trooppisia saaria, sademetsiä tai dyynit mutta kaupunkikohteet sun muut kelpaa myös. Voisin vaikka joka päivä keksiä uuden matkakohteen, mutta en silti ole matkustanut kaikkialle. Voin ihan hyvin istua vaikka junassa 7 tuntia, se ei ole ongelma lentokoneessa sen sijaan en oikein viihdy todella pitkiä aikoja. Yhtä tiettyä suosikkikohdetta en pystyisi enää nimeämään koska suosikkikohteita on minulla jo lukuisia ja lisää tulossa. Olen kirjoittanut tänne käymistäni kohteista joista on kuvia jäljellä koska mieluiten bloggaan itse otetuilla kuvilla. Hyvistä kohteista on lähes mahdotonta nimetä vain yhtä parasta. Suurin osa suosikkikohteistani löytyy kumminkin etelä-Euroopasta tällä hetkellä.

Minulle on tärkeää luonto, aurinko ja historialliset nähtävyydet. Pidän rennoista kohteista joissa ei ole koko ajan kiireinen tunnelma. Haluaisin matkustaa myös sellaiseen harvinaisempaan kohteeseen jonne eivät ole vielä kaikki turistit löytäneet. Mitä teet mieluiten matkoilla: etsin tai löydän yleensä sattumalta jonkin nähtävyyden, ostan hyvää italialaista jäätelöä eurolla, menen retkille jos on aikaa, otan kuvia ja tykkään myös pitkistä reissuista olo on "kotoisa" junissa. Nautin vaihtuvista maisemista, mutta limu pitää olla mukana etten nukahda pitkillä reissuilla. Junassa kuuntelen myös musiikkia ja selaan uusia matkaesitteitä joita poimin sieltä sun täältä mukaan. Nautin uusien kulttuurien näkemisestä ja kokemisesta. Mielestäni matkailu kannattaa niin kauan kun hyviä asioita on enemmän kuin huonoja, tarkoittaen tällä ettei matkailu onnistu jos ottaa liikaa stressiä, kulttuurierot pitää pystyä hyväksymään. Kulttuurieroihin saattaa joskus kuulua myös se että lattiat ovat aina likaiset tai se että hanavesikin on likaista. Kulttuurieroja sen sijaan ei ole se että pitäisi osata aina joka maan kieli, mielestäni ei tarvitse jos on lomalla jossain niin puhua täydellisesti kaikkia kieliä, vaikka jotkut ovatkin tästä eri mieltä. En ole vielä onnistunut löytämään minulle kaikkein sopivinta kaukomatkaa/kiertomatkaa/maailman ympäri matkaa, mutta kovassa etsinnässä jo on. Hyvän kuuloisia kohteita on vaan liikaa, on niin paljon mistä valita. Maapisteiden kerääminen ei ole huono juttu, niin kauan kuin aidosti kiinnostaa ne kohteet eikä mene johonkin kohteeseen vain yksistään pisteen takia tai siksi että joku sanoo "mene sinne se on paras kohde". Jokainen kohde täytyy itse nähdä ja kokea, esim. pelkät bilekohteet eivät välttämättä sovi kaikille.

Huom. Edit. otin kommentoinnin nyt pois mutta pidin kyllä kommenteista, otin kommentoin ihan muuten vaan pois. Kommentointi tulee joskus myöhemmin vielä takaisin, ainakin sitten kun lähden suuremmalle reissulle. Kuvat Pixabaysta.
New travel dreams sometime I will just pack and go. I've been traveling around Europe but I want to see much more. I haven't yet been out of Europe but I want to. I want to discover new places. I would like to visit tropical islands and much more. I don't have anymore one favorite travel destination but I found many new favorite destinations and more will be. Most of my favorite destinations are located in Southern Europe but more favorites will be. I enjoy traveling by train and I can easily stay on the train about 5-7 hours. I enjoy watching new landscapes. I enjoy getting to know new different cultures even if those are very different cultures. While traveling to me seems to be important sunshine, historical sightseeing and nature.


These pictures I found from Pixabay:
kuva.
kuva.


kuva.