keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Leirintäalue vai hostelli? pohdintaa majoituksista

kuva.
Blogissani on ollut liian vähän juttua majoituksista, joten tähän tulee nyt muutos. Kumpaan majoittuisit mieluummin hostelli tai leirintäalue? minä vastaisin että leirintäalue esim. mökillä. Syynä on se että sellaisessa en ole vielä ollut ja esim. Italiassa leirintäalueiden taloihin kuuluu usein keittiö ja suihku. Hostelleissa olen ollut tähän mennessä kaksi kertaa tietämättäni ja petyin niihin. Miksi? syynä oli se että ekalla kerralla hostellissa olin Roomassa ja asemalla tarjottiin "laadukasta" hotellimajoitusta. Kyseessä oli siis opas. Paikan päällä selvisi että majoitus oli tavallisessa kerrostalossa, jossa oli jaettu erittäin likainen ja täynnä tavaraa oleva keittiö ja wc myös keittiössä. Vessakeittiö oli vaan jotenkin ärsyttävä ja rojuntäyteinen keittiö oli yhteinen vaikka oppaan mukaan yksityinen. Keittiöön oli kasattu kaikenlaista tavaraa ja jääkaapista löytyi myös tervetuliaisyllätys eli puolityhjä suuvesi uusille turisteille. Myös jonkun toisen turistin sängyn alta oli kuulemma löytynyt sukka. Kuulin jopa hämmästyksekseni kun joku turisti kehui kovasti englanniksi ko.majoitusta kiitellen opasta, ihmettelen asiaa mutta makuja on toki monia. Hostellin ulkopuolella oli paikallisten taloja, joten ympäristö oli ainakin aito. Ihme kyllä hostelli hiljeni yöksi ja itse yökukkujani tietysti ihmettelin asiaa.

Toinen hostellikokemukseni on paljon tuoreempi, itseasiassa viime vuodelta. Päädyin jälleen vahingossa hostelliin, sillä olin varannut loma-asunnon Sveitsissä. Tai niin luulin. Respa sijaitsi hostellirakennuksessa ja yksi hyvä puoli olikin se että hostellissa sai ottaa mm. teetä keittiöstä, se oli positiivinen yllätys. Hostelliin oli majoittunut paljon kovaäänisiä brittejä ja yksi ranskalainen mummo. Henkilökunta oli mukavia mutta hajamielisiä ja sain vahingossa huoneen jossa oli kiinalainen turisti ja luvattua asunnon keittiötä ei ollut. Se oli pettymys niinkin kalliissa maassa kuin Sveitsi kun olin ajatellut että ruoka tulisi halvemmaksi itse valmistaa. Oli jotenkin hassua että turistit maksoivat hostellista 100e, jolla saa myös muita majoituksia. Hostellin pesutupa oli mielestäni käyttökelvoton koska se oli mustan homeen peittämä, josta minulla on jo ihan tarpeeksi huonoja kokemuksia Helsingistä. Hostellin teevalikoimat ja aula oli ok. Aulassa ei tullut tunnetta että pitäisi sosialisoida. Silti minua kiehtoisi enemmän leirintäalue, mielellään luonnon keskellä raikkaassa ilmassa. Hostellien hyviin puoliin kuuluu yhteisöllisyys jos siitä pitää, usein edulliset hinnat budjettimatkalaisille ja mahdollisuus käyttää jonkinlaista keittiötä. Leirintäalueiden hyviin puoliin kuuluu usein vehreys, mutta huonoihin puoliin pitkät välimatkat. Sohvasurffausta en menisi kokeilemaan. Hostelword ja campingworld sivuilta löytyy majoituksia.

Hostel or camping? I think I've write less (if almost never) about the accommodations. Sometime I think how would I choose and how others choose. I've had my experiences that teach me try to choose well. Exactly I didn't pick up hostels but 2 times I ended up staying at hostel. Once in Rome I found hotel that turned to be a hostel. After arrival I knew it. There was a shared kitchen (meant to be private) and it was so messy that I never saw before. Second time I found holiday accommodation in Switzerland that turned to be a hostel. There was a good things suchs as example free tea and that's what I liked but laundry had mold. Hostel as accommodation is a good choice if you want to save money or if you like to socialize with other travelers. Camping is a good choice if you have a car because those are often located far from the train stations but camping places usually has fresh air and green nature. I would like to try camping in a green side maybe in cottage/house.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.