keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Budjettimatkailijoille: edullisia hotelleja Ranskassa ym.

Miten matkustaa halvalla
Budjettimatkavinkkejä vaihteeksi.
Hotel Fénix Tshekissä paikassa Liberec. Tshekki on yhä näitä Euroopan kohteita joissa on ainakin vielä edullista. Huoneen hinta 22e. Miten pääsee: Prahasta olisi hieman yli tunnin ajomatka Liberec paikkaan, mutta pääsee myös Student Agency firman linja-autolla tunnissa. Olen nähnyt ko.firman keltaisia busseja Wienissä, joten niillä pääsee myös sinne asti. Samalla voi yhdistää myös halutessaan kiertomatkan eli Praha ja Liberec. Lähellä myös Puolan raja. Fenixin huoneisiin luvataan sisältyvän dvd-laite, LCD tv, Xbox, wifi, keittiö. Hotellissa on itsepalvelubaari ja puutarha. Luvataan ilmaista kahvia ja teetä ja ilmainen parkkipaikka. Alue näyttää vihreältä. Huoneissa näyttäisi olevan myös poreamme. Aamupala maksaa vain 3,66e. Kuvien arkkitehtuurinsa perusteella Liberec muistuttaa minua Wienistä, Saksasta ja Belgiasta. Visit Liberec sivulla lisätietoa kohteesta. Miksi Tshekkiin: Praha on näkemisen arvoinen historiallinen kohde ja yhä edullinen.
 
B&B Hotel Cannes La Bocca Plage tämä on tuttu kohde minulle, sillä Cannes on yksi Ranskan kohteista joista tykkään. Hinnat alkaen 41-49e Cannesissa. Cannes La Bocca alue on sivummalla Cannesin keskustasta, olen majoittunut sielläpäin ja kävelyä on noin 20-60 minuuttia keskustaan jolloin näkee Croisette promenaadin, rantaa ja venesataman. Tosin kävely on hienoa rantatietä pitkin jolloin voi ihailla merimaisemia ensialkuun. Hotellissa luvataan olevan saatavilla mikro, netti, ilmastointi, respa 24h. Cannesiin pääsee sekä Nizzan että Mandelieun lentokentiltä, tai vaikka junalla Pohjois-Italiasta. Kuva otettu Cannesissa ja siltä rantakävelyreitiltä. Miksi Cannesiin: Cannes on kuuluisa elokuvajuhlistaan, mutta on myös sellainen perinteinen lomakohde, eikä pelkästään luksuspaikka. Ilmeisesti julkkikset viihtyvät parhaiten St.Tropezilla, vaikka Cannes on toki myös julkkisten suosiossa. Ainakin pari vuotta sitten ruokakaupoissa oli normaali hintataso ja edullistakin ostettavaa on kun etsii, eli mistään super ökyilystä ei tarvitse huolestua ellei välttämättä mene sellaisiin kauppoihin. Minäkin odotin kalliimpaa hintatasoa, mutta yllätyin.

Siksi koska myös Riviera on näkemisen arvoinen. Keskusta on melko pieni ja perinteinen, kaikki ei siis ole uutuuden kiiltävää tai luksusta. Myynnissä näkyi paljon sitruunasaippuoita ja muita perinteisiä Rivieran tuotteita. La Boccan alue on hieman hiljaisempi kuin Cannesin keskusta, eli ei ollut ruuhkaa ainakaan yhtenä keväänä ja sieltä kannatti mennä keskustaan. Huom. jutun hotellien hinnat katsoin talvelle ja osan keväälle, eli hotellien hinnat saattavat kohota kevättä ja kesää kohden! mutta nuo edullisemmat hinnat on ainakin nyt talvelle. Missä muussa voisi säästää:  minä en käske ketään syömään vain riisiä, joten en sano että karsi kaikki pois. Sen sijaan vähennä asioita/palveluita/harrastuksia joita et välttämättä tarvitse koko ajan. Jos omistat suuren asunnon voit pistää vaikka yhden huoneen vuokralle ja säästää matkakassaa. Majoituksissa voi säästää jos haluaa, mutta ymmärrän todella hyvin myös sen jos joku matkustaa aina vain neljän tähden hotelleihin, koska silloin palvelu on usein kohteliasta koska työntekijöiden palkat ovat paremmat. Jos haluat nähdä mahdollisimman paljon yhdellä kertaa niin harkitse interrailia tai risteilyä, talvella voi saada Välimeren risteilyn 300-500e. Kaiken lisäksi risteilyltä voi jäädä vaikka viikoksi johonkin kohteeseen jos sopii asiasta laivassa. Kosmetiikkaan saa kulumaan myös aikamoisia summia, joten voi ostaa edullisimpia tuotteita joita onneksi tulee koko ajan lisää. Lisää budjettimatkavinkkejä.

Travel tips for Budget Travelers:

Czech is also a budget destination. You could visit Prague, famous old city full of ancient history or visit Liberec. It will take about 1 h to travel to Liberec from Prague by Student Agency bus. Medieval cities.

B&B Hotel in Cannes, French Riviera. Cannes La Bocca zone is located about 20-60 min. from the centre of Cannes. I've been to La Bocca zone and it's possible to walk to the centre. While walking you will see a beautiful beach street, sea views and then Croisette boulevard and Cannes centre.  You may imagine the city is glamorous and full of Luxury but it's not the only truth because Cannes is also a beach city and all is not expensive there. It was a surprise to me also. How to get to Cannes: flight to Nice or by train from Nice, Northern Italy (Ventimiglia, Bordighera) to Cannes or from Mandelieu by train. Prices could be more for summer season but those hotels are often cheaper for winter.